Wanneer u een eigen ontwerp visitekaartje wilt laten bedrukken, is het belangrijk om de juiste visitekaartjes aanleverspecificaties te weten. Met onjuiste aanleverspecificaties kan een mooi ontwerp alsnog een lelijk eindproduct worden doordat het ontwerp niet met de juiste specificaties is aangeleverd. En dat wilt u niet hebben! Daarom zijn wij er om ervoor te zorgen dat u precies weet wat u bij een visitekaartje moet aanleveren, zodat u de juiste visitekaartjes kunt laten maken.

Aanleverspecificaties van een visitekaartje

RGB kleuren van 8-bits of hoger.
Ontwerp moet in de juiste verhouding zijn met het kaartje waar het op bedrukt wordt.
Teksten scherp en duidelijk op het ontwerp.
Logo scherp en duidelijk op het ontwerp.

Uitleg visitekaartjes aanleverspecificaties

Bij bijna alle drukkerijen kunt u uw ontwerp van visitekaartjes aanleveren in RGB kleuren van 8-bits (of hoger). Dit wil zeggen dat uw ontwerp een groot kleuren spectrum mag bevatten. Bij sommige andere producten (zoals canvas bedrukken) mag het RGB kleuren pallet niet omdat de apparatuur die canvas bedrukt vaak geen volledig kleurenspectrum ondersteunt. De aanleverspecificaties van visitekaartjes limiteren dit niet.

Naast de in het onderwerp van het visitekaartje gebruikte kleuren, zijn de afmetingen van het ontwerp ook belangrijke aanleverspecificaties. De beste manier om een afbeelding scherp aan te leveren is door zo groot mogelijk in de juiste verhouding te werken.

De meestgebruikte afmetingen van visitekaartjes zijn 8,5 cm bij 5,5 cm (zo groot als een bankpas). U zou dus bijvoorbeeld tijdens het ontwerpen gaan werken met een formaat van 8500 pixels bij 5500 pixels. Minder kan en mag natuurlijk ook, zo lang de verhouding van de visitekaartjes maar 8,5:5,5 zijn. Hoe groter het begin ontwerp, hoe scherper het echte visitekaartje wordt. Wanneer u een visitekaartje van een andere grote wilt hebben, veranderen de aanleverspecificaties naar de verhoudingen van het visitekaartje wat u bedrukt wilt hebben. Maar ook daar geldt hoe groter het ontwerp hoe beter het eindresultaat.

Visitekaartjes aanleverspecificaties