Bij het ontwerpen van een visitekaartje vraagt met zich vaak af wat het aantal te gebruiken pixels moet zijn. Het visitekaartjes aantal pixels dat te gebruiken is, hangt af van het type visitekaartje dat u wilt gaan maken. Het is belangrijk dat de verhouding lengte:breedte van het aantal pixels gelijk is aan de verhouding lengte:breedte van het visitekaartje. Op deze manier weet u zeker dat uw visitekaartje er op zo’n manier uit komt te zien zodat deze voldoet aan uw eisen.

Het visitekaartjes aantal pixels ratio

Stel u wilt een standaard visitekaartje bedrukken. Een standaard visitekaartje heeft het formaat van een bankpas. Deze visitekaartjes hebben de afmetingen 8,5 cm bij 5,5 cm. Bij het ontwerpen van deze visitekaartjes moet het aantal pixels dezelfde verhouding hebben (8,5 bij 5,5). Zo is bijvoorbeeld 2125 pixels bij 1375 pixels een mooi aantal (want dit is ook in hetzelfde ratio). De verhoudingen zijn goed, en u heeft een groot canvas om op te werken. Zo wordt het eindresultaat ook mooi scherp!

Mocht u dit werkoppervlak te groot vinden, dan kunt u altijd kiezen voor een kleiner aantal pixels. Zolang de verhoudingen lengte:breedte van het aantal pixels maar gelijk zijn met de verhoudingen van het te bedrukken visitekaartje. Let wel op: hoe lager het aantal pixels is dat u gebruikt in uw ontwerp van het visitekaartje, des te minder scherp wordt het ontwerp. Dit raden we eigenlijk niet aan, omdat u dan niet de beste visitekaartjes zou kunnen krijgen. Een hoger aantal pixels is dus gewenst, dit zullen grotere drukbedrijven u ook vertellen.  Bij dit formaat visitekaartje kunt u daarnaast wel al uw info goed kwijt op het kaartje. Dit is ook iets om over na te denken, want uw informatie moet ook scherp blijven en goed te lezen zijn voor uw klanten. Houdt dit daarom in uw achterhoofd bij het bestellen van uw visitekaartjes.

Visitekaartjes aantal pixels