Visitekaartjes zijn er in verschillende soorten en maten. Echter zijn er wel standaard visitekaartjes afmetingen waar de meeste drukkerijen zich aan houden. Het meest gebruikte formaat van visitekaartjes is 8,5 cm bij 5,5 cm, dit is hetzelfde formaat als een bankpasje. Andere afmetingen van visitekaartjes die vaak gebruikt worden zijn de klapkaartjes. Het staande klapkaartje heeft een afmeting van 11 cm bij 8,5 cm en het liggende klapkaartje heeft een afmeting van 17 cm bij 5,5 cm. Dit zijn eigenlijk de meest gebruikte visitekaartjes en de afmetingen die daar bij horen.

Voorbeelden visitekaartjes afmetingen

Visitekaartje afmeting bankpasformaat (8,5 cm bij 5,5 cm):

Visitekaartjes afmetingen

Visitekaartje afmeting klapkaartje staand (11 cm bij 8,5 cm):

Visitekaartjes afmetingen

Visitekaartje afmeting klapkaartje liggend (17 cm bij 5,5 cm):

Visitekaartjes afmetingen

Zoals gezegd is de meestgebruikte afmeting voor visitekaartjes het formaat bankpasje (8,5 bij 5,5 cm). Dit komt omdat de grootte van de visitekaartjes perfect aan sluit op de bankpasvakjes van bijna alle portemonnees. Dit maakt het makkelijk visitekaartjes van deze afmetingen mee te nemen en uit te delen. Personen in uw netwerk kunnen dit kaartje ook weer snel opbergen. Een soort van eerste indruk met uw visitekaartje is daardoor al goed gemaakt!

De andere afmetingen visitekaartjes worden vaak gebruikt op een kantoor, bijvoorbeeld op een bureau. De klapkaartjes zijn inhoudelijk vaak meer gericht op het vertellen of omschrijven van werkzaamheden, waar de visitekaartjes van afmeting bankpasje vaak gebruikt worden om snel contactinformatie uit te wisselen. Het gaat er dus ook om welke informatie je op je visitekaartje kwijt wilt, of welk doel het visitekaartje heeft. Op de meeste visitekaartjes kun je echter wel heel wat informatie kwijt, en meer dan naam, e-mailadres, telefoonnummer en website is tegenwoordig niet per se nodig. Visitekaartjes afmetingen zijn daarom wel belangrijk, er valt echter ook altijd een compromis te sluiten over wat er op het visitekaartje moet komen te staan.