Wanneer u een ontwerp van een visitekaartje heeft gemaakt met de juiste afmetingen is het tijd om uw visitekaartjes te bedrukken. Vaak wordt er gedacht dat het bedrukken van visitekaartjes gemakkelijk en simpel is. Omdat het gaat om bedrukking van een platte materie, denkt men soms dat visitekaartjes bedrukken vergelijkbaar is met het printen papier zoals dat thuis gebeurd.

Echter is dit niet het geval. Het bedrukken van visitekaartjes is een ingewikkeld proces waarbij veel grote machines komen kijken om te zorgen voor een perfect eindresultaat. In onderstaand filmpje is te zien hoe ingewikkeld het visitekaartjes bedrukken is.

Wat is belangrijk bij het visitekaartjes bedrukken?

Ten eerste is het bij het bedrukken van visitekaartjes zaak dat de bedrukking van het visitekaartje op het gekozen soort materiaal scherp is, en altijd op de zelfde plek. Vanzelfsprekend moet de bedrukking van een visitekaartje scherp zijn omdat anders de kleine teksten niet meer goed te lezen zijn of de details op het visitekaartje er niet mooi uit komen.

Ook is het belangrijk dat het visitekaartje elke keer op dezelfde plek bedrukt wordt. Dit is doordat de visitekaartjes in de grotere drukkerijen automatisch gesneden worden. Als de bedrukking dan niet altijd op dezelfde plek op het visitekaartje bedrukt wordt, zorgt dit voor een ‘schuin’ visitekaartje. Kleine afwijkingen in de bedrukking van een visitekaartje (zoals een schuine bedrukking) kunnen er voor zorgen dat u als ondernemer niet professioneel over komt.

Voorbeelden slechte bedrukkingen van visitekaartjes

Hier onder een aantal voorbeelden van slechte bedrukkingen (en een goed bedrukking ter referentie) zodat u bij het bedrukken van visitekaartjes weet waar u op moet letten:

Visitekaartjes bedrukken

Bovenstaand kaartje is goed bedrukt. De bedrukking op het visitekaartje is recht en scherp.

Visitekaartjes bedrukken

Bovenstaand kaartje is niet goed bedrukt. De bedrukking op het visitekaartje is schuin.

Visitekaartjes bedrukken

Bovenstaand kaartje is niet goed bedrukt. De bedrukking op het visitekaartje is niet scherp.

Visitekaartjes bedrukken

Bovenstaand kaartje is niet goed bedrukt. De bedrukking op het visitekaartje is schuin en niet scherp.