Visitekaartjes zijn er in alle soorten en maten. Wanneer u een visitekaartje wil laten maken zijn er vele verschillende soorten naast de ‘standaard’ witte visitekaartjes. Wanneer u een speciaal, luxe of opvallend visitekaartje wilt hebben is het dus verstandig u te verdiepen in de soorten visitekaartjes die er zijn en de mogelijkheden per de visitekaartjes soorten. Hier onder vindt u een overzicht van alle soorten visitekaartjes en speciale afwerkingen bij de soorten visitekaartjes.

Visitekaartjes soorten: de voordelen van alle soorten

  • Standaard visitekaartjes
  • Klapkaartje liggend
  • Klapkaartje staand
  • PVC wit plastic
  • PVC transparant
  • Aluminium visitekaartjes

Standaard visitekaartjes

Het standaard witte visitekaartje. Dit zijn de visitekaartjes soorten die mensen zich voorstellen als je het hebt over visitekaartjes. Dit standaard soort visitekaartje is het meest gebruikte soort visitekaartje. Doordat het de meest gebruikte soort visitekaart is, is het niet echt een opvallend soort kaartje, maar wel een vertrouwd type visitekaartje.

De standaard soort visitekaartjes zijn bijna altijd 8,5 cm bij 5,5 cm van formaat (bankpasformaat). Ze worden veelal gemaakt van materiaal houtvrij mat mc, natuurkarton FSC of vergé (wit). Ze zijn, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het soort visitekaartje 220 tot 400 gram.

Visitekaartjes soorten

Standaard visitekaartje

Klapkaartje liggend

De liggende soort visitekaart in de vorm van een klapkaartje. Dit soort visitekaartje is voornamelijk bedoeld om op een bureau te staan en werkzaamheden/mogelijkheden weer te geven. Het is dus geen soort visitekaartje wat gemakkelijk van hand tot hand gaan. Dit soort visitekaartje is een goede keuze om bijvoorbeeld bij de receptie te plaatsen.

Het liggende klapkaartje is 17 cm bij 5,5 cm. Een breed soort visitekaartje dus. Ze worden veelal gemaakt van materiaal houtvrij mat mc, natuurkarton FSC of vergé (wit). Ze zijn, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het soort visitekaartje 220 tot 400 gram.

Visitekaartjes soorten

Klapkaartje liggend (links)

Klapkaartje staand

De staande soort visitekaart in de vorm van een klapkaartje. Net zoals het liggende klapkaartje is het staande klapkaartje vooral bedoeld om op een bureau te staan om indrukken te geven van wat uw bedrijf of organisatie doet. Dit soort visitekaartje is dus niet bedoeld om weg te geven of om uw informatie door te geven maar als display bij een balie.

Het staande klapkaartje is 11 cm bij 8,5 cm. Het staande type visitekaartje voor op het bureau. Ze worden veelal gemaakt van materiaal houtvrij mat mc, natuurkarton FSC of vergé (wit). Ze zijn, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het soort visitekaartje 220 tot 400 gram.

Visitekaartjes soorten

Klapkaartje staand (rechts)

PVC wit plastic

Een soort visitekaart gemaakt van PVC materiaal in de kleur wit. Anders dan het standaard soort visitekaartje doordat de structuur en dikte van het materiaal anders is. Dit soort visitekaartje is perfect voor mensen die van de look van het standaard soort visitekaartje willen, en toch willen opvallen. Opvallen, qua structuur van visitekaartje in dit geval.

De PVC wit plastic soort visitekaartjes zijn bijna altijd 8,6 cm bij 5,4 cm van formaat (bijna bankpasformaat, prima passend in portemonnee) en 0,7 mm dik. Zoals de naam al zegt zijn dit type visitekaartjes gemaakt van PVC. Ze zijn, afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het soort visitekaartje 950 tot 1000 gram.

Visitekaartjes soorten

Visitekaartjes van wit PVC

PVC transparant

De transparante soort visitekaart, gemaakt van PVC. Dit is een van de leukste soort visitekaartjes. Uw tekst, logo en informatie wordt bedrukt op het visitekaartje. Alles waar geen bedrukking op zit is transparant. Dit soort visitekaartje heeft een moderne look en wordt steeds vaker gebruikt. Als u echter op zoek bent naar een klassiek soort visitekaartje is het visitekaartje van transparant PVC materiaal niet de juiste keuze voor u.

De PVC transparante visitekaartjes zijn vaak van formaat 8,6 cm bij 5,4 cm, een bijna bankpasformaat (prima passend in vakjes van portemonnee), en 0,76 mm in dikte. Dit soort visitekaartjes zijn gemaakt van PVC materiaal en zijn mattransparant. Ze zijn afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het soort visitekaartje 1000 tot 1050 gram.

Visitekaartjes soorten

Visitekaartjes van transparant PVC

Aluminium visitekaartjes

Een soort visitekaartje van aluminium. De strakke en glanzende eigenschappen van het aluminium maken het een super modern visitekaartje. Aluminium visitekaartjes hebben naast de grote opvallendheid en moderne uitstraling ook het voordeel dat ze erg stevig zijn. Ze zullen dus niet zomaar verkreukelen in uw portemonnee of jas. Een groot voordeel, want niets staat zo slordig als het weggeven van een verkreukeld soort visitekaartje.

De aluminium visitekaartjes zijn vaak 8,6 cm bij 5,4 cm in formaat, iets afwijkend van een bankpasformaat (echter prima passend in uw portemonnee vakjes) en 0,2 mm en 0,4 mm dik. Vanzelfsprekend zijn ze gemaakt van een aluminium materiaal en hebben een strakke en glanzende look zoals u zou verwachten van het soort aluminium visitekaartjes. Ze zijn afhankelijk van de dikte en kwaliteit van het soort visitekaartje 1040 tot 1080 gram.

Er zijn dus enorm veel visitekaartjes soorten te verkrijgen, er is voor ieder wat wils!

Visitekaartjes soorten

Visitekaartjes soorten: een visitekaartje van aluminium