Wanneer u een visitekaartje wilt dat geen standaard bankpasformaat (van 8,5 cm bij 5,5 cm) heeft, is het mogelijk dat u kiest voor het maken en bedrukken van een vierkant visitekaartje. Vierkante visitekaartjes kunnen bijvoorbeeld handig zijn wanneer u geen bankpasvakjes in uw portemonnee heeft, of wanneer u de visitekaartjes van bankpasjesformaat niet origineel of leuk vindt. Visitekaartjes vierkant laten ontwerpen en bedrukken kan bij heel veel drukkerijen, en is een leuke twist op het standaard visitekaartje. U zult hiermee zeker opvallen!

Visitekaartjes vierkant zijn vooral niet standaard!

Vierkante visitekaartjes zijn in verschillende soorten en maten beschikbaar, maar worden vooral geleverd in het formaat 5,5 cm bij 5,5 cm. Vierkante visitekaartjes hebben dus dezelfde breedte en hoogte zoals de hoogte is van een standaard visitekaartje, namelijk 5,5 cm! Door deze afmeting passen de vierkante visitekaartjes met speling in de bankpasvakjes van uw portemonnee of van iemand in uw netwerk. Zeker handig!

Let bij vierkante visitekaartjes wel goed op het ontwerp! Doordat de ruimte van het vierkante visitekaartje dat bedrukt kan worden aanzienlijk minder is dan een standaard visitekaartje, moet er slim gewerkt worden met de ruimte die er wél is op het vierkante visitekaartje. Wanneer dit niet wordt gedaan, kan het eindresultaat een slordig volgepropt visitekaartje zijn. Kijk dus goed wat u vooral wel op uw visitekaartje wilt hebben, en wat u eventueel kunt weglaten. Meestal is er op dit soort visitekaartjes geen ruimte voor een bedrijfslogo, een slogan of een foto, maar is er wel genoeg ruimte voor alle contactinformatie. Uiteraard is te bedenken dat dit visitekaartje ook gewoon twee bedrukbare kanten heeft, dus als u dit meeneemt in uw keuzes, dan zal de ruimte waarschijnlijk geen enkel probleem vormen. U kunt dan bijvoorbeeld uw bedrijfslogo op de ene kant van het visitekaartje laten bedrukken en al uw benodigde contactinformatie op de andere kant.

Visitekaartjes vierkant

Een vierkant visitekaartje met afmetingen